Senaste nytt

EAA Sverige årsmöte 2018-03-10

Årsmötet äger rum i vår kanslilokal Barkarby med början kl 13.00.

Agenda för årsmötet finns publicerad i EAA-nytt nr 4 2017.

Efter årsmötet kommer Magnus Axelsson från Transportstyrelsen och informerar om

  • hur man arbetar för att ta fram nya nationella bestämmelser för Annex II-luftfartyg. Hur långt har arbetet kommit och hur ser tidplanen ut.
  • arbetet hos EASA; vilka frågor diskuteras, får Sverige gehör för sina ståndpunkter?
  • allmän dialog och diskussion om aktuella frågor.

Vi bjuder på kaffe med dopp som sedvanligt!

VÄLKOMMEN!

Styrelsen

klubba

EAA Sverige Fly-In 1-3 juni 2018

Varmt välkomna till 2018-års huvud Fly-In på Falköpings Flygplats, ESGK, helgen 1-3 juni med lördagen den 2:e juni som huvuddag. Falbygdens Flygklubb står för fjärde året i rad som värd för detta arrangemang. Falbygdens Flygklubb som finns på Falköpings flygplats är belägen strax utanför Falköpings stad.

Närmare program kommer att presenteras i EAA-nytt och på hemsidan.

StyrelsenBana2204 Fly in

Lördagen den 24 mars med start kl. 10.00 anordnas en el- och avionikkurs på Barkarby.

Anmälan görs till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kurskostnad meddelas senare

 

 

elmtare

 

Under tiden 5 - 6 maj 2018 anordnas ytterligare en Rotax Familiarization & Servicekurs. Anmälan till kursen görs via länken nedan:

 Kursen 7 - 8 april är fullbokad.

http://www.lycon.se/iRMT/kostnad-och-schema/anmalan/

 

 

VALBEREDNING 2018

Valberedningen till årsmötet 2018 består av Staffan Ekström, Hans Stråhle och mig Kjell Franzén som sammankallande. Vi har börjat vårt arbete så smått med att konstatera vilka ledamöter i styrelsen som har en mandatperiod som går ut 2018. Till detta kommer kanske någon som vill kliva av under sin mandatperiod och då kan det bli frågan om fyllnadsval.

Namnen på de ledamöter och suppleanter som är valda till 2018 framgår av dels årsmötesprotokoll 2016 (val på 2 år), dels protokoll från 2017 (val på ett år). Protokollen finns här på hemsidan under "biblioteket". Inloggning krävs. Ditt medlemsnummer finner Du på EAA-nytts baksida.

Alla medlemmar kan lämna förslag till kandidater. Man behöver inte vara blygsam utan kan givetvis också själv anmäla sitt intresse för en kandidatur. Är kandidaten inte känd av valberedningen lämna då med ett (för föreningen) relevant CV. Tänk också på att föreningen behöver styrelsemedlemmar som vill arbeta med föreningsfrågorna, inte bara sitta av styrelsemötena.

För 2018 års valberedning

Kjell Franzén

2018 Nyheter.