Aktiviteter

Senast uppdaterad onsdag, 09 januari 2013

 

Aktiviteterna inom EAA Sverige cirkulerar av naturliga skäl runt flygplanen. Det handlar om allt från det rena byggandet - individuellt eller i grupp - till möten, utbildningar, flygträffar ("fly-in") och de helt spontana grillkvällarna.


"Flightline" vid EAAs huvud-flyin 2003

 

Den mest tongivande aktiviteten inom EAA Sverige är det årliga fly-in som sedan många år hålls den första helgen i juni. Detta fly-in är numera en institution dit amatörbyggare, flygintresserade i allmänhet och piloter från Sverige och hela Europa återvänder, för att träffas, njuta av varandras skapelser och få inspiration till nya byggen och modifieringar. Workshops i olika teknikämnen, möten, föredrag och en marknadsplats med flygmateriel är annat som brukar förekomma på EAA Sveriges huvud-fly-in.

En annan stor flygträff är Kräftstjärtsvängen i Siljansnäs, den andra helgen i augusti, för att inte nämna alla de lite mindre flygträffar som arrangeras runtom i landet.

 


Fika och prat med flygarkompisarna hör till!

 

Om du är intresserad av EAA Sverige, vår verksamhet, flygplanen - eller kanske rentav medlemmarna - då kan definitivt ett besök på ett fly-in rekommenderas. Det är bra sätt att se hela spännvidden av flygplan, från enklaste lilla ultralätta maskin till de mest avancerade konstruktionerna, på en och samma plats. Och vi som bygger och flyger svarar mer än gärna på frågor och berättar om verksamheten!

2019 Aktiviteter.